Gemi Güvenliği ve Güvenlik Kamerası Sistemleri

Tarih: 30-03-2018 06:31 2194 görüntüleme

Gemilerde kullanılan acil güvenlik çözümleri nelerdir?

Güvenlik kamerası sistemleri çok sayıda senaryo için özelleştirilebilir, etkili bir güvenlik çözümüdür. Özellikle deniz ortamında personelin ve değerli varlıkların korunması için gemi güvenliği uygulamalarında önemli bir araçtır. Gemi güvenliği uygulamaları kıyı ve açık okyanus olarak değerlendirilir ve uygulamalar her iki tipi kapsayabilir.

Bu yazımızda gemi için güvenlik sistemlerini analiz etmek için genel gemi türlerini, güvenlik sisteminin gemilerde nasıl kullanılacağını, kullanılan tipik sertifikaları ve bir kamera istasyonlarının ne gibi özelliklere sahip olduğuna değineceğiz.

Gemi türleri

Minimum tonaja sahip gemilerden başlayarak dünya genelinde kullanılan gemileri sıralayacak olursak; bunlar, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tankerleri, yolcu gemileri, kimyasal tanker, ham petrol tankerleri, konteyner gemileri, genel kargo gemileri ve dökme yük gemileridir. LNG pazarı hızla büyüdüğü için güvenlik uygulamaları için daha fazla fırsata sahiptir.

• LNG gemisi, sıvılaştırılmış doğal gazı taşımak için tasarlanmış bir tank gemisidir
• Bir yolcu gemisi, asıl işlevi yolcuları deniz yoluyla taşımak olan bir ticari gemidir. Bu kategori, sınırlı sayıda yolcu için konaklama yapan kargo gemilerini içermez. Feribot, yat, okyanus gemisi ve yolcu gemilerini bu gruba girer.
• Kimyasal tankerler, kimyasalları toplu halde taşımak için tasarlanmış bir tank gemisi türüdür. Bu gemiler ayrıca hurma yağı, bitkisel yağlar, kostik soda ve metanol gibi yüksek standartlarda tank temizliği gerektiren diğer hassas kargo türlerini de taşıyabilir.
• Petrol tankeri olarak da bilinen ticari gemiler iki temel türe sahiptir. Bunlar ham petrol tankeri ve ürün tankerleridir. Ham tanker büyük miktarlarda ham petrolü ekstraksiyon noktasından rafinerilere taşır. Genellikle daha küçük olan ürün tankerleri ise rafine edilmiş ürünleri rafinerilerden tüketen pazarlara yakın noktalara taşımak için tasarlanmıştır.
• Konteyner gemileri, tüm yüklerini kamyon büyüklüğünde konteynerlere taşıyan kargo gemileridir. Bunlar, ticari intermodal yük taşımacılığında yaygın olarak kullanılır. Bugün, dünya çapında dökme olmayan yükün yaklaşık% 90'ı konteynır ile taşınmaktadır.
• Bir kargo gemisi veya yük gemisi, bir limandan diğerine kargo, mal ve malzeme taşıyan herhangi bir gemi türüdür. Yük gemileri, genellikle vinçler ve yükleme ve boşaltma için diğer mekanizmalarla donatılmaları ve her boyutta gelmeleri için özel olarak tasarlanmıştır.
• Dökme taşıyıcılar, dünya ticaret gemilerinin% 15-% 17'sini oluşturur ve bunlar, kargo ambarlarındaki kömür, cevher ve çimento gibi ambalajsız dökme yükleri taşımak için özel olarak tasarlanmıştır.

Gemi türü ne olursa olsun deniz taşımacılığında kullanılan tüm deniz taşıtları için kargoların ve mürettebatın korunması bir numaralı önceliktir. Bu yüzden güvenlik kamerası sistemlerinin benimsenmesi güvenlik açısından önemli bir rol oynar. İnsan hataları, gemi kazalarında önemli bir faktördür ve bundan kaçınmanın etkin yolu, güvenilir ve kullanımı kolay teknolojileri sağlamaktır.

Gemide acil güvenlik çözümleri

Kamera istasyonları için en önemli uygulamalardan biri sahile bağlanma işlemleridir. Bağlama, geminin sabit ya da yüzer bir nesneyle (iskele, iskele, mavna, şamandıra, vb.) sabitlenmesi ya da sınırlandırılmasıdır. Oldukça hassas bir işlem olduğunda kameralar geminin bağlanma sürecinin herhangi bir kaza olmadan yapıldığından emin olmak için çok yararlıdır.

Kamera istasyonları için bir başka önemli uygulama, gemiden düşen insanları algılayabilen, Man Overboard (MOB) algılama sistemidir. Geminin hemen hemen her yerinden, su üzerinde 20 metreden 180 metreye kadar değişen yüksekliklerde, gündüz veya gece saatlerinde herhangi bir zamanda, denize düşme olayları yaşanabilir. Bu olaylar meydana geldiğinde, verilerin anında kullanılabilirliği çok önemlidir.

Olay gerçekleştirdiğinde, olayın geminin neresinde gerçekleştiği ve geminin denizdeki net konumu da dahil olmak üzere olayın kesin bir şekilde doğrulanması önemlidir. Proaktif bir algılama sistemi, gemideki olayları derhal ve doğru bir şekilde tespit etmeli ve müdahale personeline hızlı, eyleme dönüştürülebilir veriler sağlamalıdır. Tipik bir denizaşırı algılama sistemi 1 saniyenin altında bir MOB olayını rapor edebilir. Bir gemideki güvenlik kamerası sistemi her zaman makine dairesini izleyebilir, iskele, makine ve istifleme ekipmanları ile çalışan personele daha iyi bir görüş sağlayabilir.

Sağlamlaştırılmış güvenilirlik

Sağlam donanım

Sağlamlık, zorlu ortam koşullarına sahip gemi kameraları için son derece önemlidir . AISI 316L paslanmaz çelikten imal edilen üniteler, kameraları hava, su, paslanma ve korozyona karşı tamamen korur. Böylece daha mükemmel hava koruması ve daha yüksek güvenilirlik sunar. Kamera camını her zaman temiz tutmak başka bir önemli özelliktir ve bakım ihtiyacını büyük ölçüde azaltan bir silme / yıkama sistemi ile bu yapılabilir.

Kameralar için çalışma sıcaklık aralığı

Gemiler Atlantik Okyanusu'ndan Akdeniz'e kadar dünyanın her yerinde, her iklimde yol alır. Bu nedenle gemilerde, geniş bir sıcaklık aralığında tamamen operasyonel olması gereken dayanıklı kameralara ihtiyaç duyulur. -40 ° C ila 65 ° C bir çalışma aralığı neredeyse tüm seyahat alanlarını kapsar.

Deniz sertifikaları

Sertifikalar, kamera sistemlerinin kalitesini ve güvenilirliğini garanti eder. Bu alanda en önemli serifitakalardan biri kameraları performans, titreşim (gemilerde kritik), nem vb. için titiz testlere tabi tutan Lloyd's Register Type Approval'dir . Gemilerin tehlikeli bölgelerinde kullanılan güvenlik kameraların ATEX ve IECEX sertifikalarına sahip olması gerekir.

Gemi Güvenliği ve Güvenlik Kamerası Sistemleri
 
Gemi Güvenliği ve Güvenlik Kamerası Sistemleri başlıklı yazıyı paylaşın...