Akıllı Aydınlatma, Gözetimde Yeni Dönem

Tarih: 09-04-2018 08:15 1218 görüntüleme

Hibrid aydınlatma nedir? Güvenlik sistemlerindeki avantajları için okumaya devam edin.


Akıllı IP güvenlik kamerası modelleri, herhangi bir sahnede doğru miktarda ışık sağlayan ve her türlü güvenlik etkinliğine uygun aydınlatma sağlayabilen, daha akıllı aydınlatma ihtiyacını da beraberinde getirdi. En son güvenlik sistemleri, en iyi sonuçları almak için cihazlar arasında iyi bir gece görüşü ve bağlantı gerektiriyor. Güvenlik uzmanları, aydınlatma alanında bir sonraki önemli trendin Hibrid Network Lighting olmasını bekliyor, çünkü daha akıllı bir IP platformları daha fazla güç, zeka ve işlevsellik talep ediyor.

Daha güçlü LED'ler

LED teknolojisi gittikçe güçleniyor. Günümüzün aydınlatıcıları, en son LED'leri kullanarak, sadece 2-3 yıl önceki aydınlatmalara kıyasla 0 daha fazla güç ve ışık çıkışı sağlayabiliyor. Bu aynı büyüklükteki aydınlatmanın, çok daha büyük mesafeleri kapsayabileceği anlamına geliyor. Başka bir deyişle fiziksel olarak daha küçük bir aydınlatıcıdan bile yüksek performans elde edilebiliyor. Fiziksel küçülmeye rağmen performansın artması hem Infra-Red hem de beyaz Işığı ( White-light) birleştirerek, her iki dalga boyunun da tam performansla çalışabileceği hibrid aydınlatıcıların önünü açıyor.

Daha fazla işlevsellik

Video güvenlik sistemleri gittikçe bütünleşmiş ve karmaşık hale gelirken, aydınlatıcıların da doğal olarakl daha fazla işlevsellik sunması bekleniyor. Böylece herhangi bir kurulum için esnek bir şekilde uyarlanabiliyorlar. Entegrasyon ve esnekliğe olan talep şu anda aydınlatma zamanlaması, gücü ve frekansı üzerinde tam kontrol sağlayan Vario2 Network aydınlatıcılar tarafından karşılanıyor. Bu parametrelerin her biri, gerçek zamanlı olarak manuel olarak ayarlanabilir veya farklı durumlar için önceden programlanmış aydınlatma yanıtları vermek üzere, diğer güvenlik cihazlarıyla entegre edilebilir. Hibrit aydınlatmayı güvenlik profesyonellerine alarm, olay veya herhangi bir durumda gerekli olan ışığın dalga boyunu kontrol etme fırsatı verir.

Hybrid aydınlatmanın önemi

Hibrid network aydınlatma, tek bir IP PoE platformunda bir adet Infra-Red ve bir White-Light olmak üzere iki tür aydınlatmayı mümkün kılıyor. Böylece, piyasadaki en işlevsel aydınlatma çözümü ve akıllı ve akıllı aydınlatmada yeni bir dönemin kapısını aralıyor. İhtiyaçları karşılamak için tek bir ürününde, otomatik olarak değişen hem Infra-Red hem de White-Light özelliklerine sahip olmak, daha hızlı ve daha dinamik bir güvenlik yanıtı sağlar. Aynı aydınlatıcı gizli gözetim için Infra-Red veya personel güvenliği için yanıp sönen görsel caydırıcılar olarak White-Light’ı tetikleyebilir.

Bir hibrid IP aydınlatma çözümü, bir alan boyunca hem Infra-Red hem de White-Light teknolojisini kullanmayı çok daha ekonomik hale getirir. Önceden, hem Infra-Red hem de White-Light gerektiren bir güvenlik sistemi, hem Infra-Red hem de White-Light'ın avantajlarını elde etmek için iki ayrı ağ aydınlatıcıyı satın almak ve zorundaydı. Hibrid aydınlatma, artık daha fazla işlevsellik ve gelişmiş güvenlik sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda altyapı, kablolama ve sermaye harcamalarını da yarı yarıya azaltıyor.

Network aydınlatıcıları için talepte önemli bir artış olması aslında şaşırtıcı değil. Çünkü güvenlik uzmanları aydınlatmayı video gözetim sistemine entegre etmek istiyor. Sistemler için bir sonraki adım, herhangi bir durum için gereken doğru tipi, doğru miktarı ve doğru ışık süresini sağlayabilen Hibrid Ağ Aydınlatmaları olarak karşımıza çıkıyor.

Network tabanlı aydınlatmanın geleceği

Önümüzdeki birkaç yıl boyunca geliştirilmeye devam edecek olan network aydınlatıcıları, herhangi bir kurulum için uyarlanabilme yetenekleriyle, her aydınlatıcıya daha fazla esneklik sunmaya odaklanıyor. Güvenlik profesyonellerinin gece sistemlerinin performansını iyileştirmek için işlevsellik sunuyor. Güvenlik aydınlatmasının geleceği, network tabanlı çözümlerde yatıyor. Daha iyi gece görüşü için iyi bir aydınlatma güvelik kameraları için temel özelliktir. Ancak daha fazla IP kontrolü ile daha iyi görüntü sağlarken, hibrid aydınlatma herhangi bir etkinlik için doğru ışık türünün kullanılmasını sağlıyor.

Akıllı Aydınlatma, Gözetimde Yeni Dönem
 
Akıllı Aydınlatma, Gözetimde Yeni Dönem başlıklı yazıyı paylaşın...